Traži osumnjičenog za prevaru tešku 2 milijarde dolara

Turčin Faruk Ozer napravio je pravu pometnju u Turskoj mahinacijama na tržištu kriptovaluta. Turske vlasti sumnjaju da se kod njega nalaze podaci o razmeni kriptovaluta vrednim više od dve milijarde dolara.

Turska sumnja da je on sa tim podacima pobegao u neku od zemalja Zapadnog Balkana, a najveća sumnja pala je na Albaniju i Severnu Makedoniju.

Potera za ovim čovekom krenula je prošle sedmice kada je njegova kompanija Todeks naprasto prestala da komunicira sa klijentima koji su preko nje kupovali kriptovalute.

Zbog izostanka komunikacije odmah je pokrenuta istraga, pa su turske vlasti saopštile da se vlasnik nalazi u Albaniji i raspisali su međunarodnu poternicu.

Situacija kreće da dobija dramatični epilog jer je albanska policija saopštila da je Faruk ušao na teritoriju Albanije ali da mu se od tada gubi svaki trag i da ne znaju gde tačno boravi.

Turska je nesposobnost svojih albanskih kolega iskoristila da pošalje svoje detektive u Albaniju i Severnu Makedoniju koji bi radili isključivo na lociranju odbeglog Faruka.

O rezultatima i spretnosti ovih detektiva, videćemo po završetku ove potere.

Autor: redportal.rs

#Albanija

#Balkan

#Turska

#bitkoin

#detektiv

#faruk ozer