Potpuno zatvaranje Turske koje stupa na snagu od 29. aprila

Potpuno zatvaranje Turske koje stupa na snagu od 29. aprila i trajaće do 17. maja, neće važiti za strane turiste koji posete ovu zemlju u tom periodu, saopštilo je tursko ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prelazimo na potpuno zatvaranje u četvrtak, 29. aprila, od 19 sati do ponedeljka, 17. maja, do pet sati - najavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, prenijela je agencija Anadolija.

Izuzeće od ovih mera odnosiće se samo na strance koji su došli u turističku posetu Turskoj, ali ne i na one koji imaju boravak u zemlji. Erdogan je nakon sastanka kabineta u predsedničkom kompleksu u Ankari podelio detalje koji se tiču uvođenja novih mera u Turskoj u borbi protiv koronavirusa.

Dodao je da će u okviru novih epidemioloških mera međugradska putovanja biti moguća samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza radiće samo uz 50% kapaciteta. Prehrambene prodavnice, lanci marketa biće zatvorene nedeljom, a ostalim danima radiće od 10 do 17 časova. Neke apoteke će raditi uobičajeno, a restorani će nuditi samo uslugu dostave, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izuzev organizacija koje su izuzete u odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova, svi poslovni subjekti će obustaviti poslovanje. Nastava u svim školskim ustanovama prelazi na onlajn, a svi ispiti će biti odloženi.

Autor: redportal.rs

#Turisti

#Turska

#zaključavanje