Tokom akcije bili prisutni i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo

SARAJEVO: Ovlašćena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje BiH pronašla su, a potom i oduzela veću količinu duvana koji nije bio obeležen akciznim markicama. Oduzeto je 320 kilograma duvana čija procenjena tržišna vrednost iznosi 54.400 KM, preneo je portal Klix.ba.

Prilikom provere automobila audi A6, koji se kretao iz pravca Konjica prema Sarajevu, utvrđeno je da vozač inicijala D. M. iz Gruda prevozi rezani duvan, i to na zadnjim sedištima, u gepeku vozila i na mestu ispred suvozačevog sedišta.

Kako se navodi u saopštenju, utvrđeno je da je duvan bio namenjen za prodaju na crnom tržištu. Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH su saopštili:

Protiv lica kod kojeg je pronađena navedena roba biće podnesen izveštaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom delu "nedozvoljen promet akciznim proizvodima" iz člana 210 a Krivičnog zakona BiH.

Pored službenih lica UINO BiH, tokom akcije bili su prisutni i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, te Policijske uprave Hadžići.

pročitajte još

PUCAO BRATU U LICE

Autor: klix.ba

#Sarajevo

#duvan

#policija