Početak letnje sezone u Grčkoj zvanično kreće 14. maja

Od kako su ministarstva Srbije i Grčke zadužena za turizam potpisale sporazum 29. marta, Grčka uredno prati epidemiološku situaciju u Srbiji.

Početak letnje sezone u Grčkoj najavljen je za 14. maj, za kada je najavljeno i otvaranje graničnog prelaza sa Severnom Makedonijom. Takođe, usaglašeno je priznavanje antigenskih testova za decu stariju od 10 godina, kao i uvođenje tzv. fast lajn punktova za prelazak granice vakcinisanih građana.

Sporazumom koji su sklopile Vlada Grčke i Vlada Srbije krajem marta omogućila je srpskim državljanima ulazak u Grčku pod ovim uslovima: Negativan PCR test (ne starijim od 72 č.) i potvrda o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana od dana ulaska u Grčku. Kada su u pitanju najmlađi sugrađani, deca do 5 godina su oslobođena testiranja, odnosno ne moraju da poseduju negativan PCR test.

Kako prenosi Kurir.rs putnici su u obavezi da najmanje 24 č. pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac koji mogu pronaći na sajtu www.travel.gov.gr i pokažu ga pri ulasku u Grčku. Ukoliko putujete porodično, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu.

Autor: Kurir.rs / Redportal.rs

#grčka

#leto

#more

#ulazak