Oduzeto mu i vozilo

BANJALUKA: U Policijskoj upravi Banjaluka saopšteno je da je Banjalučanin inicijala A. K. uhapšen juče zbog ometanja policijskih službenika i vožnje pod uticajem alkohola.

Kako portal Banjaluka.com nezvanično saznaje, uhapšen je Alen K. (35).

U PU Banjaluka su pojasnili:

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 20. 4. 2021. godine, radeći na uklanjanju nepropisano parkiranih vozila, sa radnicima Gradske uprave Grada Banjaluka, uočili su vozilo marke golf parkirano na trotaoru, nakon čega vozilu prilazi nepoznato lice, seda u vozilo u nameri da ode. Policijski službenik je licu izdao zakonito naređenje da se zaustavi i da na uvid da lični dokument, na koje se lice oglušilo i pobeglo u nepoznatom pravcu.

U PU Banjaluka su rekli da su preduzimanjem operativnih mera i radnji policijski službenici identifikovali i lišili slobode lice inicijala A. K. iz Banjaluke.

VOZAČKA MU ISTEKLA 2015. GODINE

U Policijskoj upravi Banjaluka takođe su rekli:

Kontrolom je utvrđeno je da je upravljao vozilom u alkoholisanom stanju, te je odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu, kao i da mu je važnost vozačke dozvole istekla 2015. godine. Zbog gore navedenih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa činjenjem istih od lica A. K. vozilo je oduzeto, te protiv istog sledi podnošenje zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima u BiH i prekršaja "ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija" iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

Dalje je rečeno da je proverom u službenim evidencijama utvđeno kako je navedeno lice višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 975 KM. O svemu je obavešten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka, Odeljenje za prekršaje.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#hapšenje

#ometanje policijskih službenika

#policijski službenici