Vođa kavačkog klana bez traga pobegao iz Crne Gore

Crnogorski istražitelji su zajedno sa kolegama iz evropskih zemalja došli do operativnih saznanja da su likvidaciju Podgoričanina Milića Minje Šakovića naručili i finansirali navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov blizak saradnik Milan Vujotić, prenosi list Pobjeda.

U toku je opsežna potraga za lociranjem mesta gde se krije Radoje Zvicer.

Likvidacija Šakovića sprečena je u martu, kad su inspektori uspeli da identifikuju osumnjičene pripadnike te kriminalne organizacije i uhvate ih pre nego što su pokušali likvidaciju. Prema nezvaničnim informacijama, holandske vlasti obavestile su crnogorske kolege da se priprema težak zločin i tako inicirale akciju kojom je spašen Šaković.

Više operativaca iz nekoliko zemalja bezbednosnih službi bilo je uključeno u razotkrivanje delovanja distribucije kokaina na prostoru skandinavskih zemalja. Prateći rute ovih kriminalnih grupa došli su do kavčana i detaljnog plana likvidacije Šakovića. O tome su obavestili crnogorske istražitelje, dostavili saznanja o sumnjivim licima i uputili ih da isprate i provere dokaznu građu sa kojom su raspolagali.

Izvori bliski istrazi navode da su u ovoj velikoj akciji učestvovale kriminalistička policija Holandije, službe bezbednosti Belgije, nacionalna kriminalistička policija Velike Britanije i crnogorski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala.

Samo 18 dana nakon što je razotkrivena kriminalna grupa koja je planirala ubistvo Milića Šakovića crnogorska policija je pretresla kuću Radoja Zvicera u Kotoru. Tada inspektori nisu zatekli Zvicera u kući, a kako sumnjaju istražitelji napustio je Crnu Goru. Prilikom pretresa oduzeto je više predmeta.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Kavački klan

#Radoje Zvicer

#potraga