Mirjana: Kuća nam je i rat preživela! Zašto sad, ne znam...

MOSTAR: U mostarskom naselju Luka zapaljena je kuća srpske porodice, a vlasnica Mirjana Spremo Jančovska kaže da je policija našla dokaze da je požar podmetnut.

Vatrogasci su u nedelju oko 11.00 časova dobili dojavu da gori kuća na adresi Kusalova broj 9 i izašli na teren, ali je vatra već uveliko zahvatila unutrašnjost objekta u kojem je sve izgorelo.

Jančovska, koja sa porodicom živi u Podgorici, a u Mostar dolazi često, rekla je Srni da kuća nije bila zapaljena ni u ratu, te da očekuje da će policija razriješiti slučaj i pronaći odgovornog.

- Zatekla sam zgarište. Požar je podmetnut. To mi je rekla i policija koja je juče izašla na lice mesta. Oni su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut. Ja sam u šoku - rekla je Jančovska.

Navodi da je pre mesec i po dana neko pokušao da obe kuću, ali da su se u tom trenutku u kući nalazili njihovi prijatelji, što je verovatno omelo provalnike.

Jančovska je dodala da se u komšiluku nalazi još pet-šest kuća u kojima niko ne živi, ali da je zapaljena baš njena.

- Naša kuća nije stradala ni u ratu, preživela je pakao devedesetih. Što se komšija tiče imam korektne odnose sa svima. Zašto sada, ne znam. Mislim da je to sve planirano, zašto i kako ne znam. Toliki rat prođe, do sada je sve bilo u redu - navela je Mirjana.

Autor: Srna

#Mirjana Jančovska

#Mostar

#Zapaljena kuća