Todorović: Prioritet nabavka medicinske opreme

BANJALUKA: U Skupštini Grada Banjaluka skupštinska većina amandmanom traži milion KM za jednokratnu pomoć porodiljama. Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da skupštinska većina nije dala nijedan predlog kako povećati prihode, prenosi portal Banjaluka.com.

On je izjavio:

Pomoć porodiljama su nove škole, novi vrtići, parkovi, igrališta i besplatni udžbenici. Međutim, vi skidate milion KM sa svih ovih stavki da bi porodiljama podelili po 500 KM. To nije sistemski, to neće rešiti probleme. Šta će porodiljama pomoći 500 KM ako neće na zimu moći da dođu do bolnice jer se ne čisti sneg? Neće biti novca za to, nadam se da će tada za to odgovarati svi imenima i prezimenima.

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović tokom rasprave je kazala da je na rebalansu budžeta grada potrebno povećati sredstva za tekuće troškove Doma zdravlja i nabavku nove opreme. Saopštila je:

Smatramo da je trenutno prioritet nabavka medicinske opreme u odnosu na ulaganja u prostor, koja su isto nepohodna. Ja samo mogu naglasiti da ja ako trebam birati između 2 opcije da saniram toalet iz 1974 . godine, koji se ne koristi, ili da nabavim defibrilator za hitnu pomoć, svakako ću se odlučiti za ovo drugo, a sačekati bolje vreme za sanaciju toaleta. Ako mene pitate šta bi želeli zdravstveni radnici - oni bi želeli da imaju izgrađene puteve, klupe i zamenjene sijalice, ali isto tako bi želeli da dobiju nagradu, ali i da im se poveća plata.

Autor: Marija Gajić / redportal.rs

#BANJALUKA

#BUDŽET

#Draško Stanivuković

#porodilje

#skupština