DF za pomirenje ministra Leposavića i premijera Krivokapića

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da DF ne snosi odgovornost za političku krizu koja je izazvana u Crnoj Gori predlogom za smenu ministra Vladimira Leposavića koji je podneo premijer Zdravko Krivokapić.

On je za agenciju MINA naveo da je upravo taj sukob žarište krize i da bez rešavanja tog problema nema izvesne budućnosti Vlade.

Posledica propasti sastanka parlamentarne većine sa premijerom Zdravkom Krivokapićem je po Kneževićevom mišljenju taj sukob.

- Juče smo pozvali Krivokapića da razriješi krizu na način sto će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smjenu ministra pravde - rekao je Knežević.

Podsećamo, posle izjave aktuelnog ministra pravde Vladimira Leposavića da će priznati genocid u Srebrenici kada to bude nedvosmisleno pravno utvrđeno, usledila je akcija opozicije i međunarodne zajednice za smenu ministra koju je i premijer Krivokapić prihvatio.

Tri dana nakon izjave on je predložio Skupštini Crne Gore predlog za smenu, na šta su stranke vladajuće većine rekle da neće podržati (DF i Demokrate) osim GP URA koja je rekla da će podržati. Pored njih, podršku su dale i opozicione stranke (DPS i SDP).

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Zdravko Krivokapić

#milan knežević

#politička kriza

#smena

#vladimir leposavić