Imali svog kuvara i nutricionistu

SARAJEVO: Delegaciju fudbalske reprezentacije Francuske u Sarajevu činio je tim od 65 ljudi, a kompletan boravak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine može se opisati samo jednom kratkom konstatacijom - strogi profesionalizam, preneo je portal Klix.ba.

Francuzi su u Sarajevo stigli u ponedeljak u popodnevnim satima. Tokom boravka u glavnom gradu BiH odradili su jedan trening na stadionu Grbavica u utorak, dok su ostalo vreme proveli isključivo u hotelu Hilsu, gde su boravili 3 dana.

Svaki zaposleni u hotelu koji je imao dodira sa članovima francuske delegacije imao osigurana 2 PCR testa na koronavirus. Među članovima delegacije bili su i kuvar i nutricionista, koji su sve vreme učestvovali pripremi i serviranju hrane i pića.

Rigorozna pravila bila su i na samom stadionu: kako na službenom treningu uoči utakmice u utorak tako i za vreme meča koji se igrao u sredu uveče.

Od ponedeljka do srede uveče Francuzi su unapred isplanirali i kontrolisali doslovno svaki korak u glavnom gradu BiH. Brojno tehničko osoblje koje je činilo delegaciju u Sarajevu u svakom trenutku tražilo je način da svoje članove što pre sakrije od očiju javnosti i vrati se u komfornu zonu privatnosti.

Što se tiče hrane i pića, Francuzi su bili vrlo zahtevni. Tako su, pored kuvara i nutricioniste, osigurali i asistenta glavnom kuvaru koji govori francuski jezik. Između ostalog, tražili su da jela budu bazirana na maslinovom ulju, a ne puteru, dok je u samoj suštini fokus bio na svežoj i nesmrznutoj hrani, halal mesu, svežem voću... Velika pažnja posvećena je svakom doručku, ručku i večeri, kao i međuobrocima, a osoblje hotela dobilo je detaljna uputstva za apsolutno sve namirnice koje su pripremali za goste iz Francuske.

Tokom boravka u hotelu svi članovi francuske delegacije maksimalno su se pridržavali svih epidemioloških mera. Fudbaleri su gotovo uvek bili odvojeni od ostatka tehničkog osoblja. Najviše vremena u hotelu provodili su u svojim sobama i na masažama, čekajući utakmicu nakon koje su kasno u noć napustili Sarajevo.

Za kraj Klix.ba saznaje da su Francuzi Sarajevo napustili u noći sa srede na četvrtak. Većina članova delegacije timskim avionom vratila se u Pariz, a sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu odletelo je i 6 čarter letova.

Autor: K. H. / redportal.rs

#BiH

#Francuska

#Lopta

#Sarajevo

#fudbal

#prvaci