Dete udarano šakama po glavi

Državljanin Bosne i Hercegovine Nermin Šišić osuđen je na dugotrajnu kaznu zatvora zbog teškog ubistva petnaestomesečne bebe koja je 4. februara 2018. godine u Dečiju bolnicu u Podgorici primljena bez znakova života, piše portal Volim Podgoricu.

Majka bebe, Jelena Jovović osuđena je na 20 godina robije zbog pomaganja u teškom ubistvu deteta, potvrđeno je iz Višeg suda u Podgorici.

Presudu je danas u podgoričkom Višem sudu izrekla sudija Vesna Moštrokol.

Sudski postupak protiv Šišića i Jovović bio je zatvoren za javnost jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih, javlja Pobjeda.

Za monstruozno ubistvo dečaka koji je podlegao batinama tužilaštvo je u početku teretilo samo očuha Nermina Šišića iz Tuzle, dok se dečakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza. Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo je krivično delo protiv Jovović.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dečaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Iako je Šišić pred istražiteljima negirao krivično delo, oni su prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dečaka.

Za tužilaštvo su najmerodavniji bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dete brutalno pretučeno. Udarano je šakama po glavi i telu, a zubi su mu bili izbijeni od jačine udaraca.

Prilikom kontrole optužnice, zastupnik optužnice tužilac Zoran Vučinić je utvrdio da se izvršenje ovog krivičnog dela ogleda u brojnosti povreda po telu deteta, faktički nemoćnog lica koje im nije moglo pružiti otpor, a svakako i po posledici koja je nastupila - smrti deteta od 15 mjeseci.

Autor: Volim Podgoricu