Neki iz parlamentarne većine napadaju me više od DPS-a

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je sinoć kako je rekonstrukcija Vlade kojoj on predsedava "apsolutno nepotrebna".

- Ova Vlada je pokazala da može, da zna, da je sposobna, radna i posvećena svim građanima Crne Gore. Šta treba više - kazao je premijer Krivokapić za Novu BH.

Na pitanje o uslovljavanjima za izmene u Vladi nakon lokalnih izbora u Nikšiću, Krivokapić ističe da to što se traži u stvari i nije rekonstrukcija.

- To je jednostavno onda iskaz nepoverenja ovoj Vladi i onda može da se krene u neki drugi proces, koji je potpuno prirodan, legitiman - rekao je Krivokapić.

Kako prenose mediji iz Crne Gore, Krivokapić je u tom razgovoru potvrdio da oseća da ga partneri iz vladajuće koalicije napadaju više u odnosu na opoziciju iz DPS-a.

- Verovatno su oni očekivali više, verovatno su želeli više, verovatno su naučili da uhlebljuju svoje ljude i čekali ovaj trenutak kao meru toga i ja želim da kažem da je ova Vlada meritokratska, da ova Vlada želi i pokušava da održi taj pristup i po tom projektovanom dubinskom zapošljavanju, da vodimo računa da Crna Gora bude drugačija - naveo je Krivokapić.

Podsećamo, nakon izbora u Nikšiću, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta pozvala je partnere iz parlamentarne većine, pre svega premijera Krivokapića i predsednika parlamenta Aleksu Bečića, da dogovore način na koji će rekonstruisati odnose u vladajućoj koaliciji.

Naime, bivša vlast na čelu sa DPS je na izborima u Nikšiću pokazala da ima jako uporište u biračkom telu, kao i institucijama sistema, tako da su se strasti po malo uzburkale u koaliciji političkih opcija koje sačinjavaju parlamentarnu većinu.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Demokratski Front

#Zdravko Krivokapic

#crne gore

#krivokapic

#premijer

#rekonstrukcija vlade

#rekonstrukcije vlade

#rekonstrukciji vlade