Hip-hop se ujedinio sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore

Poznati hip-hop duo iz Boke Kotorske Who See su se pridružili prošlogodišnjoj inicijativi Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Crne Gore, tim što su uradili ono što znaju najbolje - napisali su pesmu Krivolov za koju je urađen i animirani spot koji je objavljen na Jutjubu.

Kako sami kažu, ova pesma i spot za cilj imaju da ukažu na ovaj problem koji postaje i regionalni, kao i na upotrebu nedozvoljenih sredstava za lov, kao što su vabilice, mreže i drugi mamci za ptice koje ih uništavaju u velikim brojevima.

Foto: ulicnisviraci.com/nepoznato

Nažalost, novi podaci ukazuju na to da ova nelegalna aktivnost utiče i na ugrožene i zakonom zaštićene vrste, tako da borba da se zaštite retke ptice treba da postane deo odgovornosti svakog pojedinca u regionu. Zbog toga su Who See i rešili da reaguju.

- Vreme je da zajedno kažemo "ne" krivolovu - poručuje poznati dvojac koji ovom saradnjom sa CZIP-om daju svoj doprinos domenu društvene odgovornosti.

Animaciju za spot je radio studio Rudnik Film koji je već imao saradnju sa grupom, tako da verujemo da će ovaj provereni tim ponovo imati uspešan rezultat, iako je ova kampanja nešto drugačija.

IZVOR: YT / WhoSeeKlapa

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#krivolov

#who see