Ljubitelji kućnih ljubimaca mogu biti srećni

Ljubitelji kućnih ljubimaca, posebno pasa, mogu biti srećni. U donjem delu gradskog parka izgrađen je specijalizovani park sa velikim brojem rekvizita za zabavu i razonodu kućnih ljubimaca, posebno pasa.

Gradonačelnica Bitolja Nataša Petrovska i direktor JP Komunalec Pande Bogoevski ovih dana, nakon promocije parka, naglasili su da je ovaj specijalizovani park za kućne ljubimce deo programa Izgradnja po planu - infrastruktura za sve.

- Mnogi naši sugrađani imaju kućne ljubimce, ali u zavisnosti od životnog prostora, do sada nisu imali priliku da imaju uređen prostor u koji mogu da dovedu svoje ljubimce da se rekreiraju i zabave. Izgradnjom ovog zabavnog parka za kućne ljubimce dobit se udvostručuje, jer će kućni ljubimci sada imati prostora za trčanje i sopstvene aktivnosti, a s druge strane, ogradom su zaštićeni i ostali građani.

- Nakon predloga građana i njihovih predloga za izgradnju takvog prostora, izgradili smo i ovaj park. Sada, nakon njegove izgradnje, postoji interes stanovnika Novog Bitolja, koji žive u gornjem delu grada, da izgrade isti zabavni park. Ideja je dobra i pružiće više mogućnosti, jer je udaljenost od ove lokacije velika - rekla je gradonačelnica Bitolja Nataša Petrovska.

Park za kućne ljubimce je ograđeno područje, gde građani mogu da puste svoje kućne ljubimce da trče ali i zabavljati se.

- U tu svrhu postavljamo rekvizite koji su izrađeni od prirodnih materijala. Ukazao bih na pravila koja su napisana na tablama na oba ulaza, da se vodi inventar, a građani da u tu svrhu odlažu pseći otpad u kante, kako bismo park održali u dobrom stanju - rekao je direktor JP Komunalec Pande Bogoevski.

Branko Tasevski, zaposleni u JP Komunalec i predsednik Bitoljskog kinološkog saveza, istakao je da je Bitolj 3. grad u državi koji ima poseban park za kućne ljubimce.

Autor: redportal.rs

#Bitolj

#Psi

#Severna Makedonija

#ljubimci

#park za ljubimce