Poslovni subjekti koji poštuju mere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske ne treba da brinu zbog dolaska inspektora

REPUBLIKA SRPSKA: Prema pisanju portala Banjaluka.com, Inspektorat Republike Srpske izdao je sledeće saopštenje:

Zbog nepoštovanja preventivnih mera inspektori su u kontrolama izvršenim u proteklih 7 dana subjektima izrekli kazne u iznosu od 199.000 KM, dok je za 4 objekta izrečena mera privremene zabrane rada.

Dodali su da su republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 2.693 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mera zaštite od epidemije u zajednici i na radnim sredinama. Istakli su:

U 158 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju. Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, broj lica koja mogu boraviti istovremeno u objektu i korišćenje lične zaštitne opreme. S obzirom na veoma nepovoljnu epidemiološku situaciju u RS, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama sa svim raspoloživim kapacitetima, a u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako kažu, imajući u vidu da borba sa koronavirusom traje već godinu dana, te da su svi privredni subjekti upoznati sa merama kojih je potrebno da se pridržavaju, evidentno je da neodgovorni pojedinci svesno krše epidemiološke mere, zbog čega i snose posledice u skladu sa zakonom. Dalje su naveli:

Za potrebe vršenja pojačanog nadzora, angažovani su republički inspektori svih 13 inspekcijskih sektora. Rad inspektora organizovan je u smenama, u radne dane, kao i dane vikenda. Pozivamo poslovne subjekte da se pridržavaju preventivnih mera i ne izlažu riziku od kažnjavanja, te da imaju na umu da jedan dolazak inspektora u toku dana ne znači da su izuzeti od ponovne posete.

Dodaju da poslovni subjekti koji poštuju mere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske ne treba da brinu zbog dolaska inspektora.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Maske

#Republika Srpska

#gosti

#kažnjavanje

#korona

#koronavirus

#vlasnici