Dajković izazvao lavinu komentara na Tviteru

U Crnoj Gori je nikad uzavrelija politička atmosfera pred lokalne izbore u Nikšiću. Čini se da odavno lokalni izbori u nekoj državi na Balkanu nisu imali veći značaj i bili neizvesniji od onih u Nikšiću.

Upravo u takvoj atmosferi Crna Gora dočekuje 8. mart, praznik žena. I vlast opozicija trude se da u poslednjim trenucima pridobiju one glasače koji se još uvek kolebaju da li da izađu na izbore i za koga da glasaju.

U borbi za glasove učestvuju ne samo Nikšićani, već i političari širom Crne Gore.

U skolopu toga je predstavnik koalicije Za budućnost Crne Gore, koja na ovim lokalnim izborima nastupa pod imenom Za budućnost Nikšića, Vladislav Dajković na neobičan način pokušao da čestita 8. mart i skrene pažnju na važnost poboljšanja položaja žena u crnogorskom društvu.

Učinio je to promotivnim snimkom koji je uz prigodnu poruku okačio na svoj Tviter nalog.

IZVOR: TW / @Dajkovic

Međutim, sadržaj snimka, odnosno poruka koju je Dajković u šali na kraju snimka uputio, pokrenula je lavinu komentara širom Tvitera.

Čini se da je ta rasprava još više politizovala ovaj video, a da je sam video još više rasplamsao ionako uzavrelu političku atmosferu u Crnoj Gori.

IZVOR: TW / @LazarV94

Dok se jedni zgražavaju nad porukom koju je Dajković uputio, smatrajući je neumesnom, drugi su je prihvatili kao šaljivu i nastavili u istom šaljivom tonu.

IZVOR: TW / @mi_smorena

Jedan tviteraš je tako odlučio da Dajkovićevu šalu spoji sa popularnom Baćinom replikom iz serije Južni vetar.

IZVOR: TW / @cetvorotockas_

Ima i onih koji su na ciničan način pokušali da ismeju i ponove stari crnogorski stereotip o tome da i nisu baš najvredniji, spajajući vreme objavljivanja snimka sa tim stereotipom.

IZVOR: TW / @BaraninBarski

Sve u svemu, u politici je često najbitnije izazvati pažnju, a ovaj snimak je u tome svakako uspeo. Ostaje da vidimo hoće li i kakve to posledice imati i na izborne rezultate.

Autor: redportal.rs

#8. mart

#Crna Gora

#Nikšić

#crnoj gori

#crnu goru

#dajkovic

#dan zena

#lokalni izbori

#nikšiću

#tviter

#tviterasi