Zbog burne reakcije žena platila sudsku kaznu 😑

Zbog neobične ideje da svoju porodicu upozna s ljubavnicom, tada 38-godišnji muškarac iz okoline Pitomače u Hrvatskoj završio je zajedno sa svojom suprugom na sudu zbog optužbi za porodično nasilje.

Danas su oboje 42-godišnjaci i oslobođeni krivice za delo za koje su optuženi još 2017.

Ovaj slučaj izazvao je šok, ali i smeh javnosti, koja je sve to nazvala "neviđenim cirkusom". Kako se navodi u presudi, početkom aprila 2017. godine tada 38-godišnji muškarac u društvu svoje nove devojke došao je kombijem u dvorište kuće u kojoj stanuje njegova supruga. Izašao je iz kombija i uputio se do plastenika i silosa kako bi obavio neki posao, a devojka je ostala da sedi u kombiju i čeka ga. Kada je njegova još uvek zakonita supruga videla da se u kombiju nalazi nova suprugova "miljenica", došla je do kombija i teatralno pozvala svoju 10-godišnju ćerku, piše Podravski.hr, a prenosi Volim Podgoricu.

- Dođi da vidiš koga je tvoj tata dovezao u dvorište - vikala je desetogodišnjoj ćerki uzrujana žena i pritom otvorila vrata kombija u kojem je sedjela devojka, pa nastavila: - Pa, kako te nije sramota da ulaziš u naše dvorište! 🤨

Zalupila je vrata, a kada je čuo tresak vrata i galamu, pojavio se i suprug.

- Đubre jedno, smeće, kako možeš da dovodiš ovu u moje dvorište? - napala ga je odmah i grmela iz petnih žila na nekada voljenog muškarca koji je odlučio da se razvede od nje. Nije joj ni "zakoniti" ostao dužan. Pred 10-godišnjom ćerkom uzvratio joj je salvom psovki, a zatim je seo u kombi i zajedno s novom prijateljicom otišao. Intervenisali su kasnije policajci koje je neko pozvao, a ceo slučaj je završio na prekršajnom sudu, pa su krajem maja 2018. godine proglašeni krivim i osuđeni na novčane kazne.

Osuđena supruga nije se žalila, ali to je učinio njen tadašnji suprug koji je u pravnoj zavrzlami isplivao kao pobednik. Nezadovoljan, žalio se na presudu, a Visoki prekršajni sud u Zagrebu žalbu je uvažio. Predmet je vraćen Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Virovitici na ponovno suđenje i u ponovljenom postupku okrivljeni muškarac je oslobođen ne zato što nije kriv, već zato što su policajci kao tužioci pogrešili dok su pisali optužni predlog. Što je poražavajuće, sudu nije bilo sporno počinjeno nasilje, sve što je opisano u optužnom predlogu policije nesumnjivo je prekršaj, ali "ovlašćeni tužilac nije naveo kakvo su nasilje okrivljeni počinili niti kakve su posledice proizašle iz tih dela". Dakle, da su okrivljeni počinili psihički oblik nasilja, valjalo je naznačiti da je navedena radnja u činjeničnom opisu prouzrokovala kod žrtve povredu dostojanstva ili uznemirenost, jer da bi delo koje se stavlja okrivljenima na teret bilo kažnjivo, mora da sadrži i posledicu kao učinak radnje - objašnjeno je u oslobađajućoj presudi, piše Podravski.hr.

Kako je optužni predlog imao bitan nedostatak, a sudiji nije dopušteno da ga menja, što ni policajci nisu učinili, sudija je optuženog oslobodila.

Autor: Volim Podgoricu

#Posledice Razvoda

#Razvod

#Zašto muž ima ljubavnicu

#ljubavnica