Pero Kojaković, samouki pesnik, u svom pismu supruzi iskazao je ljubav prema poglavniku.

Nakon što je izašao tekst u pisanom izdanju Dubrovačkog dnevnika o ustaškim ulicama u Župi Dubrovačkoj i nakon što je objavljen na portalu Dubrovačkog dnevnika, nepoznata osoba ili više njih kao reakciju je postavila transparent gde se citira pismo Pera Kojakovića, ali i iskazuje vernost poglavaru.

Podsetimo, u Župi postoje ulice Vinka Nikolića i Pera Kojakovića, dva čoveka koji su odigrali neslavnu ulogu u NDH. Nikolić je bio službenik u NDH, a Kojaković se borio na strani nacističke Njemačke na Istočnom frontu.

- Pero Kojaković, samouki pesnik, u svom pismu supruzi iskazao je ljubav prema poglavniku, a ta ljubav je i sastavni deo transparenta koji je postavljen na početku puta Pera Kojakovića. Navedene ulice, kako Vinka Nikolića tako i Pera Kojakovića toleriše načelnik Silvio Nardelli kao i Opština Župa Dubrovačka, koja više meseci nije odgovorila na upit Dubrovačkog dnevnika u kom su nas interesovali razlozi postojanja navedenih ulica - piše Dubrovački dnevnik.

Policija Dubrovačko-neretvanska i Policijska stanica Gruda su primili prijavu ovog incidenta, a o daljim koracima ćemo izvijestiti javnost kada dobijemo njihov odgovor.

Ljubav pojedinih meštana prema grafitima i anonimnom iskazivanju stavova nije retkost u samoj Čibači. Tako je početkom prošle godine osvanuo grafit Hercegovina - Čibača sa obeležjima šahovnice koja nemaju veze sa službenim grbom Republike Hrvatske i uglavnom s belim poljem, baš onako kako to i doliči ljudima koji veličaju spomen na poglavara iz Argentine.

Autor: Dubrovački dnevnik

#Ante Pavelić

#Dara iz Jasenovca

#Dubrovnik

#Ustaše