Podnesen izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu BL

BANJALUKA: Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su podneli Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izveštaj protiv lica inicijala S. P. zbog osnova sumnje da je počinilo krivično delo "zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja".

Kako portal Banjaluka.com nezvanično saznaje, reč je o bivšem direktoru preduzeća Kosmos Slavku Petroviću.

Prema informacijama njihovih izvora, radilo se o velikoj isporuci opreme koju je Kosmos odradio za Ministarstvo odbrane Egipta, a koju na kraju nisu naplatili.

Petrović je kao direktor Kosmosa sklopio ugovor sa firmom Cofis export-import iz Beograda, prema kojem će njima isporučiti robu, a koju će dalje oni dostaviti Vladi Egipta. Kao garanciju da će firma iz Beograda platiti navedenu robu, oni su dali Neopozivi nalog za plaćanje Privrednoj banci iz Beograda.

U Policijskoj upravi Banjaluka su objasnili:

Naime, lice inicijala S. P. se sumnjiči da je kao direktor akcionarskog društva iz Banjaluke sklopio ugovor sa društvom ograničene odgovornosti iz Beograda, u kojem je kao garanciju da će društvo ograničene odgovornosti iz Beograda platiti usluge dao Neopozivi nalog za plaćanje banci iz Beograda. Potom je S. P. sklopio Sporazum o rasporedu plaćanja dospelih obaveza pozivajući se na gore navedeni ugovor, te je u Sporazumu izostavio ranije potpisani i izdati Neopozivi nalog za plaćanje.

Dodali su da je na taj način S. P. onemogućio da akcionarsko društvo iz Banjaluke naplati dug u iznosu od 440.417 evra, za koliko je i oštećeno.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#BANJALUKA

#Kosmos

#direktor

#zloupotreba službenog položaja