Dimitrisa Lignidisa sumnjiče za serijsko silovanje dečaka

Upravo kada su se prethodni skandali o seksualnom zlostavljanju maloletnika od strane trenera, reditelja, glumačkih zvezda, uticajnih menadžera, preselili u sudnici i počele da padaju u medijski zaborav, u Grčkoj je kao bomba odjeknula nova afera koja će se po svemu sudeći preseliti u političku sferu.

Dimitris Lignidis (56), poznati grčki glumac i reditelj, od prošle godine i umetnički direktor Nacionalnog teatra u Atini, optužen je za sistematsko i serijsko silovanje dečaka uzrasta do 15 godina. Mnogi među njima su bili dečaci iz izbegličkih porodica.

Tako je Lignidis, mesija budućih glumačkih zvezda, preko noći postao "mračno čudovište".

Podneo je ostavku odmah, prema uputstvima onih koji su ga postavili na mesto direktora, ali to nije bilo dovoljno da stvar ostane pod tepihom. Policija ga je sa lisicama na rukama sprovela u atinski zatvor u aveniji Aleksandras, gde će se sutra izjasniti o optužbama.

Zaprećena je kazna do 5 godina po učinjenom delu, a izgleda da ih ima mnogo. Za razliku od ostalih sličnih skandala, "slučaj umetničkog direktora" duboko je zašao u polje politike pa se sada traži i ostavka ministarke kulture Line Mendoni, koja je potpisala postavljenje Lignidisa.

Opozicija je zapucala iz svih oružja po konzervativnoj vladi Kirijakosa Micotakisa pa će se vrlo brzo videti kolika će politička šteta za vlast biti zbog delovanja Lignidisa.

Autor: redportal.rs

#Dimitris Lignidis

#grčka

#reditelj

#silovanje