Proizvođač sportske obuće i odeće Najki obratio povodom glasina da napušta Grčku

Proizvođač sportske obuće i odeće Najki obratio povodom glasina da napušta Grčku.

Najki na­pu­šta Grč­ku i 27. ok­to­bra za­tva­ra 300 pro­dav­ni­ca ši­rom ze­mlje. Vest je iza­zva­la za­pre­pa­šće­nje mno­go­broj­nih ku­pa­ca, jer će Gr­ci po­sle ok­to­bra do sport­ske opre­me ove po­zna­te fir­me mo­ći da do­đu sa­mo on­lajn ku­po­vi­nom u dru­gim ze­mlja­ma. 

U saopštenju kompanije Najki je saopšteno da će potrošači moći da koriste njegove mrežne prodavnice (Nike.com i Najki aplikacije), prodavnice brendova i mali broj strateških partnera u Grčkoj.

Saopštenje glasi:

Najki ima hrabru viziju da stvori tržište budućnosti, usko usklađeno sa onim što potrošači žele i trebaju. Kao deo naše nedavno najavljene Strategije potrošačkog direktnog ubrzanja, udvostručujemo svoj napor, opslužujući potrošače u Grčkoj pomoću Najki Digital kanala uključujući Nike.com i naše maloprodajne aplikacije, Nike Factory prodavnice, kao i manji broj strateških partnera koji dele našu viziju kako bismo stvorili dosledno, povezano i moderno iskustvo kupovine.

Prema izveštajima, oni su takođe poslali pisma za oko 100 grčkih prodavaca na malo najavljujući odluku o prekidu njihove saradnje do 31. maja 2022. godine.

Pre­ma pi­sa­nju grčkih me­di­ja, Najki se na ovaj ko­rak od­lu­čio po­sle skan­da­la oko grč­ke fir­me za na­kit Fo­li fo­li, ko­ja je u Grč­koj bi­la njen part­ner, a koju trese skandal sa lažnim i preuveličanim finansijskim izveštajima putem kojih je ova grčka kompanija varala investitore.

Grčki trgovci najavili su da će tužiti Najki kod evropskih sudova. Oni tvrde da je prekid poslovne saradnje "nerazuman" i da će dovesti do gubitaka stotina radnih mesta.

Autor: redportal.rs

#grčka

#nike

#prodavnice

#sportska oprema