79 godina od stradanja

Kod Spomen-kosturnice u banjalučkom naselju Drakulić danas se obeležava 79 godina od stradanja više od 2.300 Srba, među kojima je bilo 551 dete, u naseljima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac, koje su ustaše ubile na današnji dan 1942. godine, prenosi portal Banjaluka.com.

U Crkvi Svetog velikomučenika Georgija u banjalučkom naselju Drakulić održano je bogosluženje. Svetoj liturgiji prisustvovali su potomci žrtava, stanovnici Drakulića i okolnih sela, te predstavnici udruženja proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, kao i zvaničnici Srpske.

Vence i cveće položili su srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, u ime Vlade Republike Srpske ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, delegacije Narodne skupštine, parlamenta BiH, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i predsednik Skupštine grada Mladen Ilić.

Foto: Banjaluka.com/Banjaluka.com

Ministar Duško Milunović poručio je da Republika Srpska treba da odaje pomen Srbima nad kojima su pre 79 godina ustaše počinile pokolj u selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac da ovaj strašni zločin nikada više ne bi bio ponovljen.

On je naveo da je NDH najmonstruoznija tvorevina koja je postojala u Evropi, tvorevina koja je jedina imala logore za decu, te ubistvima i iscrpljivanjem glađu umorila na hiljade srpske dece, preneo je portal Banjaluka.com.

Autor: redportal.rs

#BANJALUKA

#Drakulić

#pomen

#pomen stradalim Srbima

#srbi