Bila i prvak BiH

Biljana Vukotić (28), devojka iz Banjaluke, osvojila je 7. mesto na Svetskom prvenstvu frizera, na kojem se takmičilo oko 2.000 učesnika.

Ovo prestižno takmičenje trebalo je da bude održano u Parizu, ali je zbog pandemije koronavirusa održano onlajn.

Vukotićeva, koja je član Udruženja frizera i kozmetičara Banjaluka, istakla je da je veoma zadovoljna zbog osvojenog 7. mesta i da je za njih ovaj uspeh toliko veliki kao da su osvojili 1. mesto. Prema portalu Banjaluka.com, izjavila je:

Nas 12 je predstavljalo BiH, a ja sam jedini učesnik iz Udruženja frizera i kozmetičara iz Banjaluke. Takmičila sam se u 2 kategorije - Fashion Salon Style i Fashion Evening Style - u kojima sam osvojila 7. mesto.

Prema njenim rečima, prijave su trajale od 1. do 15. novembra prošle godine, prilikom čega je, prema pravilima, trebalo da pošalju fotografije koje nisu retuširane, odnosno neobrađene fotografije svog rada. Za Nezavisne Biljana Vukotić je ispričala:

Prvi zadatak je bio da ofarbamo kosu lutki. Prema pravilima, morala je biti ofarbana u minimalno 3 boje. Nakon toga, šminkali smo lutku, a zatim smo pripremali garderobu. Sve smo sami radili, a nakon završenog posla, poslali smo fotografije na takmičenje.

Kako kaže, sama priprema za takmičenje trajala je oko mesec dana. Svakodnevno se radilo i sebi su dali zadatak da sve bude savršeno.

Dragica Arsić, predsednica Udruženje frizera i kozmetičara Banjaluka, izrazila je oduševljenje zbog uspešnog rezultata na ovako značajnom takmičenju. Naime, prema njenim rečima, Vukotićeva se takmiči već 5-6 godina i devojka je koja ima iskustvo i koja obećava, a uverena je da će u budućnosti doći do 1. mesta.

Biljana Vukotić je već učestvovala na Svetskom prvenstvu frizera u Milanu, a bila je i prvak BiH.

Autor: banjaluka.com / redportal.rs

#7. mesto

#BANJALUKA

#Banjalučanka

#Biljana Vukotić

#Nagrada

#Svetsko prvenstvo frizera

#frizerka