Sa pažnjom i strašću pristupa tom poslu 📱

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić redovan je korisnik društvenih mreža preko kojih komunicira sa građanima Srbije.

Ministar koji je i sam napisao udžbenik o korišćenju društvenih mreža u politici, otkrio je u intervjuu za Kurir koliko je bitna komunikacija sa građanima, koliko vremena izdvaja za to, kao i koliko je otvorenost i participacija bitna.

- Za mene su društvene mreže posebno važan alat komunikacije sa građanima. Prisutan sam na svim relevantnim mrežama, a uostalom napisao sam i udžbenik o korišćenju društvenih mreža u politici, koji će uskoro biti i objavljen u Srbiji i Sloveniji. Onda vam je jasno sa kojom pažnjom i strašću pristupam tom poslu. - rekao je ministar i dodao:

- Dok sam bio u gradu Beogradu jednom sedmično sam imao uživo uključenja na Fejsbuku, Instagramu i Jutjubu gde su se građani javljali ili putem video poziva ili putem komentara i iznosili svoje probleme. Moju pokretnu kancelariju tada u gradu i obilazak važnih infrastrukturnih projekata sada na republičkom nivou često prate kamere za uživo prenos. Otvorenost i participacija su za mene odlike uspešne državne uprave. Zato želim da građanima maksimalno približim šta je to što radimo u ministarstvu na čijem sam čelu, a takođe da im pružim još jedan vid komunikacije gde mogu da iznesu svoj problem, daju sugestiju, postave pitanje

Koliko se to promenilo otkad je postao ministar i kako sada postiže da se posveti tome, ministar Vesić je rekao:

- Naravno, sada kada sam u Vladi, imam manje vremena da se direktno bavim mrežama, ali imam tim ljudi koji sve vreme prati, ažurira, komunicira sa građanima i redovno me izveštava o njihovim zahtevima.

- Verujem da tako treba da rade sve moje kolege u Vladi, jer ako predsednik Vučić ima vremena da priča sa ljudima imamo valjda i mi? Prezirem političare od lokalnog do republičkog nivoa koji nemaju vremena da obilaze građane, koji ne izađu na lice mesta kada se desi neki problem ili nesreća ili ne pokažu empatiju prema ljudima. Da prevedem na srpski, koji sve rade suprotno od onoga što radi predsednik Vučić koji ima najveću podršku građana. Skoro sam pitao saradnika jednog od njih zašto njegov „šef“ nije bio tamo gde se desila nesreća? Kaže da je rekao „nemoj da se to povezuje sa mnom jer nije lepo“. Politika znači da rešavate probleme, a većina problema nije lepo. Ali oni to ne razumeju. To su političari koji kratko traju jedino što nanesu veliku štetu. A samo treba da pogledaju šta predsednik Vučić radi kada je u pitanju komunikacija sa ljudima - dodao je Goran Vesić.

Autor: redportal.rs