Ekranizacija ljubavi nastavnice i 24 godine mlađeg učenika

Neobična ljubavna priča predsednika Francuske Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit ne prestaje da intrigira javnost, a sada će se snimiti serija o vezi koju su pratile brojne kontroverze.

Brižit Mari Klod Tronje rođena je 13. aprila 1953. godine u Amjenu u Francuskoj, već godinama važi za simbol elegancije i stila, ali i borbe za obrazovanje i kulturu.

Brižit je svoj život posvetila obrazovanju. Naime, ova dama je prvo završila studije književnosti i umetnosti u Parizu, a onda je u sferi obrazovanja počela da gradi svoju karijeru. Predavala je francuski jezik i književnost, a pored toga bila je i supervizorka u odeljenju za pozorište, prenosi Nova.rs.

Posao u pozorištu umnogome joj je promenio život i doneo brojna iskustva, a jedno od njih već godinama intrigira ceo svet – brak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Dok je radila u školi glume, Brižit je upoznala učenika koji joj je privukao pažnju – Emanuela Makrona. U tom trenutku Makron je imao 16 godina, dok je Brižit imala 40, bila je u braku, već je imala dve ćerke i sina. Brižitina ćerka Lorens bila je Makronova drugarica iz razreda, a njen sin stariji je od njenog sadašnje supruga. Andre Luis Ozir, prvi Brižitin suprug, po profesiji bankar, saznao je za vezu svoje supruge sa učenikom, napustio zajednički dom i podneo zahtev za razvod braka 2006. godine.

Kada je mladi Emanuel priznao roditeljima da voli nastavnicu, pokušali su da ih rastave, te su ga poslali u Pariz. Makron je obećao Brižit da će se vratiti u rodni grad da je oženi, što je i učinio.

Njihova veza opstala je uprkos preprekama, te im 24 godine razlike nije smetalo, već su svoju ljubav krunisali brakom 2007. godine.

Brižit se našla u centru pažnje svetske javnosti kada je njen suprug Emanuel postao predsednik Francuske 2017. godine, a njihova veza i razlika u godinama posebno je bila predmet interesovanja medija.

Međutim, ubzo je njihova neobična ljubavna priča postala simbol modernog društva u borbi protiv predrasuda.

Kada je Emanule Makron postao predsednik Freancuske, Brižit je postala prva dama.

Tokom svog mandata posebno se zalagala za pitanja obrazovanja i kulture, kao i za prava žena. Brižit Makron je aktivna u brojnim humanitarnim organizacijama i podržava inicijative koje se bave socijalnim pitanjima i obrazovanjem mladih, piše Ona.

Pored zalaganja za prava žena i obrazovanje, ono po čemu je prva dama Francuske prepoznatljiva, jeste prefinjen stil.

Svetski mediji pisali su o njenoj eleganciji i otmenosti, te je zbog svojih brojnih krecija koje su privukle pažnju javnosti stekla titulu ikone stila u Francuskoj.

Iako se njihova privatnost čuvala daleko od očiju javnosi sve ove godine, koliko je Makron na vlasti, sada će njihova neobična ljubavna priča poslužiti kao inspiracija za film.

Holivudske zvezde Rajan Gosling i Džulija Roberts trebalo bi da glume Emsnuela Makrona i njegovu suprugu u televizijskoj dramatizaciji njihove veze.

Najstarija francuska filmska producentska kuća, Gaumont, objavila je da radi šestodelnu dramu o odnosu predsednika i njegove supruge Brižit. Iako glavne uloge još nisu odabrane, spekuliše se da bi ovo dvoje glumaca moglo da dočara nesvakidašnju ljubavnu priču, a njih je predložila bivša francuska ministarka kulture.

- Odmah sam pomislila na Rajana Goslinga jer sam otkrila da postoji fizička sličnost između Emanuela Makrona i njega. A mislila sam i na Džliju Roberts - rekla je Rozelin Bačelot.

Gaumont nije objavio datum kada će serija biti prikazana, ali je rekao da radi na drami koja bi pratila vezu Emanuela i Brižit.

- Brigiže Makron je fascinantan lik, hteli smo da joj pristupimo na romantičan, gotovo melodramatičan način, zbog romantičnog duha njene sudbine“, rekla je Čarls u intervjuu za Le Figaro.

Privatni život aktualnog francuskog šefa države obično je zabranjen za francusku televiziju i kinematografiju.

Autor: nova.rs