Pozvao se na autorski tekst direktora Centra Simon Vizental ❗

Ričard Grenel, specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine i nekadašnji ambasador SAD u Nemačkoj, prokomentarisao je najavu donošenja rezolucije kojom bi se ratni zločin iz 1995. godine označio kao genocid.

Grenel je na svom profilu na društvenoj mreži X naveo da Nemačka pokušava da progura ovu rezoluciju u Ujedinjenim nacijama:

Ovo je istina. ☝🏻 Nemci guraju UN rezoluciju da označe genocid 29 godina nakon događaja. Ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid. Guranje drugih ratnih zločina pod oznaku genocid je ono što je nemačka vlada radila 1941. godine. Držite politiku dalje od osetljivog, ali važnog označavanja.

On je podelio i autorski tekst izraelskog istoričara Efraima Zurofa, direktora Centra Simon Vizental, za Jerusalim post u kojem se između ostalog o zločinu u Srebrenici kaže:

Svako ko je upoznat sa tim događajem, kao i sa prvobitnom definicijom „genocida“, dobro zna da zločin koji su počinile srpske trupe ne odgovara definiciji genocida, iz prostor razloga što su sve žene i sva deca u Srebrenici bili pušteni nepovređeni. 📰

IZVOR: X / @RichardGrenell

Autor: redportal.rs