Novo putopisno delo nas vodi u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje

Viktor Lazić, u putopisnom delu Kenija: Damari divljine, kroz neverovatne opise, vodi nas u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje 📖📕.

Prema rečima autora:

Savane, lavovi, zebre, slonovi, nosorozi, žirafe… i 44 naroda koji naseljavaju Keniju simbol su celog afričkog kontinenta 🤩. Kenija je puna iznenađenja na svakom koraku sa svojim napuštenim gradovima stare i slavne svahili civilizacije, nanizanim poput perli na dugačkoj ogrlici celom dužinom obale. Zemlja 7 puta veća od Srbije puna je opasnosti, ali i lepota koje neprestano iznenađuju stranca ☝🏻.

Keniju su posećivali i Marko Polo i engleski kolonizatori, i dobronamerni ekolozi, ljubitelji tog bogatog i raskošnog biljnog i životinjskog carstva, ali najčešće, i neminovno, beskrupulozni, pohlepni trgovci koji su prirodu videli kao izvor ličnog bogaćenja 🤯.

Jedan od dobronamernika je i Viktor Lazić, koji poput Rastka Petrovića beleži šta i kako ljudi govore 🥰. Kako ga je Kenija promenila, kojim znanjima i bogatstvom zadužila za ceo život – saznaćete u ovoj knjizi.

📍 Viktor Lazić je proveo godine na putovanjima obilazeći stotinu zemalja – od džungli Indonezije, divljina Amazonije, vulkanskih kratera Afrike do metropola Amerike. Osnivač je i počasni predsednik Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat, direktor Muzeja knjige i putovanja i Muzeja srpske književnosti koji rade u okviru ovog udruženja.

Autor: redportal.rs