KOŠARAC: Najvažnija stvar je da je Srpska uvek u plusu u svim dosadašnjim računicama sa Trojkom. 😍

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac je odgvorio na prozivke svog kolega iz Veća ministara Elmedina Konakovića o odluci Narodne skupštine Republike Srpske da plate počnu da se primaju u kovertama na Instagram nalogu rekao:

- Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u Srpskoj. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju… Da budemo načisto, Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku Srpske za imenovanje u SM BiH. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, ni Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama, ni u robnoj razmjeni. Trojka je konstanta isključivo u računici dela međunarodne zajednice. No, Srpska nema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je Srpska uvek u plusu u svim dosadašnjim računicama sa Trojkom. 😎

Evo šta je Konaković prethodno rekao o platama:

- Došli su u fazu da zakonima odobravaju 'platu na ruke'. Naredna faza je novi član koji propisuje dozvoljenu robnu razmenu umesto plate'. Sve dok svetom hara digitalizacija.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Staša Košarac (@stasa.kosarac)

IZVOR: IG / stasa.kosarac

Autor: Redportal.rs