Postojali su planovi da se ona preseli u drugi rezervat zbog krvavih porodičnih svađa, navodno je ubila i mladunče. 😳😨

Turisti su uočili bengalsku tigricu i njene mladunce kako jedu krokodila u nacionalnom parku Ranthambore u Radžastanu, Indija.

Šestogodišnja tigrica T-124, zvana Ridi, ranije je primećena kako juri krokodile kao mete. Video koji je objavljen u februaru pokazuje kako se približava krokodilu sa ivice vode, iako je taj krokodil uspeo da pobegne u vodu.

Međutim, isto se ne može reći za noviji ulov Riddija, na video-snimcima koji prikazuju nju i njena 3 mladunca kako jedu krokodila. 😂 Mladunci su rođeni 2023. godine, a turisti su uočili Riddija sa njima u junu te godine. 🧐

U najavi dolaska mladunaca, nacionalni park je naveo opasnost od krokodila u tom području što je podstaklo pojačan nadzor u tom području kao meru predostrožnosti. Ipak, možda su krokodili bili oni kojima je potrebna zaštita! 😳😁

Park je proglašen rezervatom projekta Tigar 1973. godine, a postao je nacionalni park 1980. godine.

Ridi vodi poreklo od tigrice T-16, zvane Machali, koja je takođe poznata po tučnjavi sa krokodilom koja joj je donela nadimak ubica krokodila. 🐯🐊

Video: Printscreen YouTube/Ranthambore National Park

Postojali su planovi da se Ridi preseli u rezervat tigrova Sariska zbog krvavih porodičnih svađa, a Ridi je navodno ubila i mladunče. Međutim, ta odluka je izazvala protivljenje onih koji su rekli da rezervati tigrova Sariska i Mukundra Hills nisu opremljeni za tigrove.

Ridijevo preseljenje je otkazano kada se udružila sa muškim tigrom T-120, a indijski Tajms je izvestio da je zvaničnik parka rekao:

- Muški tigar je primećen u tom području i postoje mogućnosti da se T-124 pario. U takvom scenariju pomeranje tigrice nije dobra ideja. Odavno nije bilo nikakvih borbi i to je nateralo šumski sektor da preispita odluku. Bilo je protesta i od strane aktera turističke industrije zbog prebacivanja tigrice iz glavne turističke zone Ranthamborea.

Autor: redportal.rs